top of page
Zoeken
  • Dakwerken Smeets

Is uw dak geschikt om er zonnepanelen op te plaatsen?Op weg naar duurzame energie

Zonnepanelen worden alsmaar populairder. Met de duurdere energieprijzen en de focus op meer duurzame energie is dat allerminst toeval. Hebt u interesse om ook zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen? Vermijd dan zeker onaangename verrassingen en sta er eerst even bij stil of uw dak wel geschikt is om zonnepanelen op te laten plaatsen.


Check de staat van uw dak

Merkt u sporen van lekkage op uw plafond? Dan kan dit erop wijzen dat de conditie van uw dak niet langer optimaal is. Maar er zijn nog een heleboel andere indicaties die duidelijk maken of uw dak aan renovatie toe is. Zo moet u heel aandachtig zijn voor ontbrekende dakspanten en/of dakpannen. Ook gebarsten en/of losse dakpannen kunnen een probleem vormen, om nog maar te zwijgen van roestende gootstukken of ander metalen dakmateriaal. Ziet u blootgestelde spijkerkoppen of verrotte fasciaboards of andere dakonderdelen? Dan zijn dat meer dan genoeg tekenen aan de wand die u duidelijk maken dat u beter eerst uw dak onder handen laat nemen voordat u er zonnepanelen op laat plaatsen.


Zonnepanelen plaatsen: bezint eer ge begint

Laat u zonnepanelen plaatsen op een dak dat niet meer in goede staat is? Dan zou u dat wel eens heel zuur kunnen opbreken. Als uw dak plots begint te lekken of andere mankementen vertoont, dan is het noodzakelijk om eerst alle zonnepanelen opnieuw te verwijderen voor het dak kan hersteld worden. In dat geval kan de garantie van uw zonnepanelen vervallen en ontstaan onkosten voor de verwijdering en herinstallatie van uw zonnepanelen.


Kies daarom voor zekerheid en laat uw dak renoveren door Dakwerken Smeets. Zo bent u zeker van een optimale staat van uw dak en laat u met een gerust hart zonnepanelen plaatsen.

Meer weten over onze diensten? Neem dan snel contact met ons op!
65 weergaven0 opmerkingen

Yorumlar


bottom of page