top of page
Zoeken
  • Dakwerken Smeets

Welke dakrenovatie kan jij best kiezen?

Is je dak toe aan renovatie, maar weet je niet voor welke methode je best kiest? Wij zetten de verschillende mogelijkheden even op een rij. Vertrouw dergelijke werken alleszins toe aan een ervaren specialist!


Dakrenovaties zijn werkzaamheden waarbij een dak hersteld, of gedeeltelijk of helemaal vernieuwd wordt. Misschien is je dak al (erg) oud, meer dan 30 of 40 jaar. Of heb je schade vastgesteld, of vermoed je dat die er is. Ook slechte isolatie kan een motivatie zijn om in renovatie te investeren.


1) Laat enkel je dakbedekking vernieuwen

Is je dakconstructie nog in goede staat, dan hoef je alleen de dakbedekking te vernieuwen. Daarvoor heb je veel keuze, afhankelijk van je eigen smaak en budget: bijvoorbeeld dakpannen of leien voor hellende daken, of EPDM of roofing voor platte daken. Dakspecialisten, zoals Dakwerken Smeets, helpen jou doordacht te kiezen.


Wil je ook graag bijkomende isolatie, dakvensters, een dakkapel of dakgoten? Denk er vooraf goed over na! Als je deze werken combineert met je dakrenovatie, kan je veel besparen.


2) Plaats een onderdak

Veel oude woningen hebben geen onderdak, tegenwoordig nochtans een cruciaal dakonderdeel. Deze beschermingslaag tussen het isolatiemateriaal en de dakbedekking zorgt ervoor dat vocht, stof en wind het isolatiemateriaal en de onderliggende constructie niet aantasten. Een onderdak moet daarom zowel wind- en waterdicht als dampopen zijn, zodat vocht van in de woning toch via de isolatie naar buiten kan verdampen.


3) Vernieuw je dak volledig

Soms moet je je hele dak vernieuwen, bij oude huizen bijvoorbeeld. Het bestaande dak wordt dan afgebroken en vervangen door een volledig nieuwe dakconstructie. Dat vergt bijkomende werken, zoals het vervangen van steunbalken.


4) Kies voor een overzetdak

Wil je geen volledige afbraak en heropbouw van je dak? Dan kan je een overzetdak overwegen. Dat is mogelijk bij een dak met roofing, leien of golfplaten. Maar als je dakpannen hebt, kan je dakwerker er geen houten constructie op bevestigen. Een overzetdak is dan geen optie.

Platte daken krijgen bij renovatie wel dikwijls een overzetdak. De oude dakbedekking is prima ondergrond voor de nieuwe beschermingslaag. Tussen beide lagen kan je ook extra isolatie laten plaatsen.


Premies en verlaagd btw-tarief: gebruik ze!

Belangrijk: je hebt voor dakrenovatie recht op

Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner voor je dakrenovatie?


Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan


33 weergaven0 opmerkingen

Коментарі


bottom of page