top of page
Zoeken

Asbestvrij maken van daken


Asbestvrij maken van daken

Wat zijn asbestdaken?

Asbesthoudend cement is een materiaal dat veel is toegepast in de bouw. Met name in golfplaten en leien die voor 1998 op uw dak zijn gelegd, is waarschijnlijk asbest verwerkt. Echter kan asbest ook voorkomen op daken die na 1998 gelegd zijn. Voor deze werkzaamheden werden namelijk mogelijk golfplaten en leien uit de voorraad opgebruikt. Aangezien asbest op de lange termijn schadelijke gevolgen voor uw gezondheid kan hebben, is het belangrijk om een asbestdak te vervangen of te verwijderen.

Waar moet ik rekening mee houden als ik een asbestdak heb?

Als u een asbestdak heeft, is het belangrijk dat u uw dak niet beschadigt. Op deze manier kan de asbest namelijk vrijkomen. Het is bovendien bij wet verboden om een asbestdak te ontmossen en schuren. U mag tevens niet het dak schoonmaken en het water direct het riool in laten lopen. Tot slot is het verboden om zonnepanelen of overzetdaken op een asbestdak te plaatsen.

Tip: twijfelt u of uw dak asbest bevat? Vraag dan een bouwtekening van uw huis op bij de gemeente. Op de bouwtekening staan vaak indicaties die aangeven of uw dak wel of geen asbest bevat.

Hoe kan ik asbest verwijderen?

asbest verwijderen blog

Aangezien alle asbesttoepassingen in slechte staat voor 2040 verwijderd moeten zijn, is het verstandig om te overwegen uw dak te vervangen of te laten verwijderen. Een ervaren dakwerker zoals Dakwerken Smeets kan u hier meer over vertellen.

Zo maakt een specialist altijd een inventaris van de asbest en licht de gemeente in. Vervolgens verwijdert deze de asbest op een professionele en veilige manier. Zo voorkomt u dat de vezels in uw woning terechtkomen. Tot slot voert de specialist de asbest af, stort deze en voert een eindcontrole uit. U weet hierdoor zeker dat uw dak volledig asbestvrij is.


Wilt u meer weten over het asbestvrij maken van daken? Neem dan contact op met Dakwerken Smeets voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

19 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page