top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFCR Media

Uw dak renoveren met de actuele renovatiepremie ‘Mijn VerbouwPremie’


Premie dakwerken

Wat is Mijn VerbouwPremie?

Nog niet van Mijn VerbouwPremie gehoord? Als u uw dak wil laten renoveren, loont het de moeite om verder te lezen. Vroeger waren er de renovatiepremie van Wonen In Vlaanderen en de energiepremies van Fluvius, sinds eind 2022 worden die premies gebundeld in Mijn VerbouwPremie voor renovaties en energiebesparende investeringen.


Dakwerken die hieronder thuishoren zijn o.a. het plaatsen van nieuwe dakisolatie, de afbraak en vervanging van dakstructuren door draagkrachtige elementen, het plaatsen van een onderdak bij een hellend dak, de plaatsing van een waterdichte dakbedekking en energiebesparende dakramen en lichtkoepels. Voor deze werken kunt u terecht bij Dakwerken Smeets.


Wie kan een beroep doen op Mijn VerbouwPremie?

Zowel bedrijven als particulieren komen in aanmerking mits ze de werken laten uitvoeren door een aannemer. Doe-het-zelvers kunnen dus niet rekenen op Mijn VerbouwPremie.


Welk bedrag kunt u verwachten?

De uit te keren premie is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het soort gebouw, of u al dan niet eigenaar bent en er gedomicilieerd bent, uw gezinsinkomen en gezinssituatie. Over het algemeen geldt: hoe lager het gezinsinkomen, hoe hoger de premie.


Mijn VerbouwPremie in 2024

Aanvankelijk werd Mijn VerbouwPremie tijdelijk verhoogd tot eind 2023 voor de middelste (tot 35% van de investering) en laagste inkomenscategorie (tot 50% van de investering). De Vlaamse Regering besliste om die te verlengen voor aanvragen tot eind 2024. De basispremie MijnVerbouwPremie voor dakisolatie via een aannemer blijft tot eind 2025 op 8 EUR/m².


Hoe Mijn VerbouwPremie aanvragen?

Via MijnVerbouwPremie.be kunt u digitaal een aanvraag indienen. Hierbij dient u ook een aantal documenten op te laden, zoals uw factuur (maximum 2 jaar oud) en een attest dat aantoont dat u uw dakrenovatie door een aannemer hebt laten uitvoeren.


Wanneer MijnVerbouwPremie ontvangen?

Het bedrag dat u kunt ontvangen via MijnVerbouwPremie, wordt pas na de renovatiewerken uitgekeerd.


Tip: bundel uw werken!

U kunt slechts om de 5 jaar een premie-aanvraag indienen voor de categorie dak. Daarom is het nuttig om de werken van bijvoorbeeld uw dakrenovatie en dakisolatie te bundelen of niet te kiezen voor een nieuwe dakstructuur en dakisolatie van één deel van uw woning en vervolgens een ander stuk van het dak van dezelfde woning te renoveren.


Meer lezen over MijnVerbouwPremie?

Informatie van de Vlaamse Overheid over MijnVerbouwPremie: Wat, voor wie, voor welke gebouwen, voorwaarden, bedrag, FAQ en hoe aan te vragen: https://www.vlaanderen.be/premies-voor-renovatie/mijn-verbouwpremie/mijn-verbouwpremie-voor-dak


Tijd om uw dak te laten renoveren en te genieten van MijnVerbouwPremie: Neem contact op met Dakwerken Smeets!

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page