top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFCR Media

Daklekkage detecteren en voorkomen


daklekkage detecteren

Winter op komst? Check of uw dak waterdicht is

Een daklekkage is een vervelende situatie, zeker omdat u het lek pas opmerkt als het regent en dus reeds voor problemen zorgt. Een dak is relatief gemakkelijk te herstellen. Maar waarom wachten tot het probleem zich voordoet, wanneer u het even goed kunt voorkómen? Dakwerken Smeets geeft u enkele tips over hoe u potentiële daklekkage detecteert en voorkomt.


Maak van regelmatige dakinspectie een topprioriteit

daklekkage voorkomen

De bron van een daklekkage vinden, is soms een hele klus. Het lek bevindt zich namelijk zelden op dezelfde plek waar u water uw huis binnen ziet komen. Ziet u vlekken op uw muren en plafonds, blaasjes, afbladderende verf en soortgelijke problemen, dan wil dat nog lang niet altijd zeggen dat daar ook het water binnensijpelt.

Er is een ervaren professional met een getraind oog voor nodig om de weg van het water te detecteren en de bron van het lek te lokaliseren voordat het zich verspreidt en verandert in een groter lek met ernstige en dure gevolgen.

Alle grote dakproblemen kunnen worden vermeden met een uitgebreid dakonderhoudsplan. De eerste stap is om uw plaatselijke dakdekker te bellen, een datum af te spreken en uw dak professioneel te laten inspecteren, bij voorkeur voordat de winter zijn intrede doet.


Controleer uw zolder op daklekkage

Er zijn bepaalde plekken waar uw dakdekker tijdens de inspectie bij voorkeur aandacht aan besteedt, en een daarvan is de zolder. Voordat men begint met de inspectie van verschillende aspecten van uw dak aan de buitenkant moet u er dus voor zorgen dat er binnen in uw huis niets is dat lekkage kan veroorzaken. De zolder is waarschijnlijk de minst voor de hand liggende oorzaak van een daklekkage en wordt daarom vaak over het hoofd gezien.

De zolderventilatie is het eerste dat u inspecteert. Zorg ervoor dat de onderdelen van de ventilatie, zoals de dakluiken of nokluiken, nooit geblokkeerd zijn, want dat kan leiden tot gevaarlijke vocht- en warmteophoping. Deze ophoping doorweekt mogelijk de isolatie en die werkt als gevolg niet meer naar behoren. Ook kunnen de dakspanen kromtrekken of gaan rotten. Een controle op lekken voert u overigens het best uit net voor de winter.


Meer weten over hoe u daklekkage voorkomt? Neem contact op met Dakwerken Smeets.

10 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page