top of page
Zoeken

De voordelen van dakisolatie op een rijtje


Voordelen van dokisolatie blog

Waarom investeren in dakisolatie

Dakisolatie is sinds 2020 verplicht bij oudere huurwoningen of koopwoningen. Toch is deze verplichting niet de enige reden om uw dak of dat van uw investeringspand te isoleren. Kom hier te weten welke voordelen dakisolatie voor uw woning heeft!
Verbetering milieunorm van uw woning

Consumenten kijken meer dan ooit naar klimaat- en milieunormen van de producten die zij aanschaffen. Deze shift in koopgedrag is zeker goed te merken bij de aankoop of huur van vastgoed. Een woning die voldoet aan de hoogste EPC-normen kan vaak aan een hogere prijs in de markt gezet worden dan woningen met een lager quotiënt. Investeren in dakisolatie brengt een rechtstreeks rendement met zich mee.


Besparing meteen merkbaar

Ook wie zijn woning niet wenst te verkopen of verhuren, haalt financieel voordeel uit een degelijke dakisolatie. Dankzij dakisolatie kan tot 30% worden bespaard op stookkosten tijdens de winter of kosten voor het afkoelen van de woning (bijvoorbeeld met een airco) tijdens de warme maanden. Via het dak gaat ontzettend veel warmte verloren in de koudere maanden, een stevige dakisolatie houdt deze warmte binnen. Dat is niet enkel positief voor het milieu, maar ook voor uw portefeuille.


Verhoging wooncomfort

Uiteraard is het ook veel aangenamer wonen in een huis waar geen warmte ontsnapt, het tochtvrij is of lekker koel blijft in de zomer. Dakisolatie kan er zelfs voor zorgen dat uw zolder een bruikbare ruimte wordt voor bijvoorbeeld een speelkamer of bureauruimte. Haal dus meer uit uw huis dankzij dakisolatie!
Isolatiepremies

Omdat de Vlaamse overheid dakisolatie in bepaalde gevallen heeft verplicht, geeft ze huiseigenaren of verhuurders ook een duwtje in de rug. In heel wat gevallen hebt u recht op een premie van de overheid wanneer u uw woning aanpast aan de nieuwste normen op het vlak van milieu en isolatie. Ontdek hier de premies waar u eventueel recht op hebt!


Wilt u weten als uw woning baat zou hebben bij een nieuwe dakisolatie? Neem dan vandaag contact op met Dakwerken Smeets, wij helpen u graag verder.

8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page