top of page
Zoeken
  • Dakwerken Smeets

Kan je zonnepanelen op een overzetdak plaatsen?

Zonnepanelen op een overzetdak

Wil je investeren in zonnepanelen? Anno 2022-2023 is dit nog steeds een prima idee. De prijzen van zonnepanelen liggen historisch laag en ze vormen bovendien een veilige investering tegen de stijgende energieprijzen. Carla Dirkx en Luigi Palermo zijn de zaakvoerders van Dakwerken Smeets uit Maaseik. Dakwerken Smeets plaatst daken en zonnepanelen in de regio’s Antwerpen, Limburg en in Nederland (Limburg en Noord-Brabant). Zijn zonnepanelen mogelijk op een overzetdak? Deze experten in dakwerken, overzetdaken en zonnepanelen geven het antwoord.Zonnepanelen, goede keuze bij een overzetdak

Kiezen voor zonnepanelen is een goede keuze. Je produceert zelf je energie: hierdoor ben je niet zo onderworpen aan de schommelende prijzen op de energiemarkt. De kwaliteit van de installaties blijft zelfs stijgen, waardoor je investering langer rendeert. Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 25 à 30 jaar. Kortom, een mooie terugverdientijd in combinatie met duurzame en goedkopere energie.


Een overzetdak is een nieuwe dakbedekking bovenop een bestaand dak. Meestal legt Dakwerken Smeets dit nieuwe daktype met metalen dakpanelen. Het is een goedkoop alternatief om je bestaande dakbedekking te vervangen. Een overzetdak plaatsen gaat bovendien zeer snel. Het kan bij daken die bestaan uit golfplaten, roofing of shingles. Zonnepanelen zijn perfect mogelijk op een overzetdak. Ze moeten enkel correct worden bevestigd, zoals dat het geval is bij alle daken. De haken moeten eerst geplaatst en dan worden ze stuk per stuk in de pan ingewerkt worden met lood.


Zonnepanelen plaatsen op een overzetdak

Zonnepanelen plaatsen op een overzetdak: het kan zeker! De zonnepanelen worden geplaatst met stevige dakhaken. Dankzij de verankerde dakhaken blijft het dak waterdicht. Wil je graag zowel een overzetdak als zonnepanelen? Kies dan voor een gelijktijdige of aansluitende plaatsing van zowel het nieuwe dak als de zonnepanelen om onnodige kosten te voorkomen.


Een overzetdak is een prima en goedkope oplossing om je dak te vervangen en de ideale basis voor zonnepanelen. Vertrouw enkel op vakmensen om je dak en zonnepanelen te plaatsen. Dakwerken Smeets uit Maaseik levert knap vakmanschap met hoogwaardige producten.


Zonnepanelen leggen op jouw overzetdak? Contacteer Dakwerken Smeets voor advies op maat.


49 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page