top of page
Zoeken
  • Dakwerken Smeets

Laat veilig uw asbest verwijderen. Komt u in aanmerking voor een premie?

Bijgewerkt op: 8 feb. 2023

Gebouwen die voor 2001 gebouwd zijn, bevatten vaak nog asbest. Volgens Vlaams minister Zuhal Demir zouden vanaf 2025 alle daken en gebouwen asbestvrij moeten zijn. Om aan deze verplichting te voldoen, laat u best zo snel mogelijk het asbest op uw woning correct verwijderen.


Investeert u in het verwijderen van asbest? Dan kunt u een asbestverwijderingspremie aanvragen. Lees hier wat asbest is, hoe u het veilig laat verwijderen en ontdek of u in aanmerking komt voor de asbestverwijderingspremie.


Wat is asbest en waarom is het gevaarlijk?

Asbest is een verzameling van kleine vezeltjes die bestaan uit natuurlijke silicaatmineralen en kwam in het verleden vaak voor in bouwmaterialen. U ziet de losse vezeltjes niet met het blote oog, maar het inademen ervan kan op lange termijn kanker veroorzaken. Het is daarom van groot belang dat asbest op de correcte manier verwijderd wordt.


De asbestverwijderingspremie

Asbestverwijdering is een vrij grote investering. Aangezien het binnenkort verplicht zal zijn om uw gebouw asbestvrij te maken, staat de Vlaamse overheid premies toe om u tegemoet te komen in het kostenplaatje. Laat u een gevel, dak of onderdakplaat van asbest verwijderen, dan kunt u een asbestverwijderingspremie aanvragen die wordt berekend per vierkante meter. Als u voldoet aan alle voorwaarden kunt u premies tot € 16/m² ontvangen.


Om in aanmerking te komen voor deze premie moet de asbestverwijdering gebeuren door een erkende firma, zoals Dakwerken Smeets. De werkmannen van Dakwerken Smeets behalen jaarlijks een certificaat voor de opleiding asbestverwijdering. Bovendien kunt u nog steeds beroep doen op de renovatiepremie en hiermee tot € 3.300 ontvangen.


Veilige asbestverwijdering door een erkende firma

Asbestverwijdering moet uiterst voorzichtig gebeuren, zodat er geen stoffen vrijkomen. Alle verwijderde materialen gaan in big bags die na de werken worden dichtgebonden en in een container worden geplaatst. De afgebroken leien worden vervolgens veilig afgevoerd. Het team van Dakwerken Smeets draagt telkens aangepaste kledij en maskers om asbest veilig te verwijderen.


Bent u op zoek naar een erkende firma om uw dak asbestvrij te maken? Bel Dakwerken Smeets vandaag nog voor een veilige en conforme asbestverwijdering!


79 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page